For Foodies Alike Recept Story Cooking

Wasabi Mayo i Japan

Ok. Så där är jag. En morgon i Japan. I Kyoto. Hungrig. Vill ha nåt NU. Inte om några minuter. NU!
Och så när jag traskar gatan fram går jag förbi ett Subway och vägg i vägg ligger nåt liknande Subway med franskt namn. Typ samma utbud men ändå lite skillnad. Skillnaden kan ju vara att jag inte gillar junk food. I alla fall junk food som jag känner till.

In klampar jag och beställer en tuna sandwich med kaffe. Vet inte riktigt varför jag tog kaffe eftersom det inte är den första dryck jag brukar längta efter (beroende på var jag är såklart – Italien; I’ll have nothing but coffee!).
Hur som helst, back to the story; Japan. Hungrig. NU.

Jag får min inslagna tuna sandwich, kaffet och sätter mig vid ett litet bord vid fönstret till höger om disken där man beställer. Det är liksom en liten ”hylla” man sitter på. (liten/litet=Japan) Uppradade liksom. I fönstret. Nåja, nästan. Det känns i alla fall så.

Och så tar jag ett bett. Tuggar. Sväljer. Tar ett till, och ett till och ett till och…ja, gissa hur det gick. Jag fullkomligen slukade denna ytterst delikata macka.
För vad hade de i den? Lite sallad, tomater och annat grönt och tonfisk.
Inget konstigt med det, men de hade en detalj till: wasabimajonäs!
Jamen, hur gott var det inte? Alltså wasabimajonäs är härmed en ny storfavorit.

Kaffet? ….? Vilket kaffe?

By the way…
Jag hittade ett recept på Wasabi Mayo på nätet som någon vänlig själ har delat med sig.
Jag vet ju inte hur receptet är/var på den jag smakade, men det här låter gott så why not try
it? Klicka här för recept!