For Foodies Alike Story Cooking

Burktomater. Avocado. Och ketchup.

Jag kan inte riktigt förlika mig med tomatsås på burk, tetra eller vad den nu kan tänkas komma i. Inte heller krossade tomater, passerade tomater eller nåt i den stilen.
Och när jag på fina hotellet ena dagen beställer ”Pumpkin and Ricotta Cheese Stuffed Ravioli served with Browned Butter and Fresh Herbs” och det är riktigt utsökt gott med raviolin tillredd precis perfekt och det brynta smöret smakar precis sådär nötaktigt gott så blir man glad ända in i själen.

Då, när man beställer exakt samma rätt en annan gång, på samma ställe, av samma personal (fast det är klart jag vet ju inte vem som jobbade i köket) och förväntar sig att få smaklökarna att dansa av Browned Butter men får BURKTOMATSÅS blir det en major besvikelse. Huge disappointment.

Först får man ketchup till i stort sett allt och sen får man burktomatsås. Typ lite samma sak ju. Och jag fick ketchup till lunchen också. Jag beställde ”Grilled Panini Bread stuffed with Roasted Mushrooms, Peppers, Eggplant, Tomato and [-listen to this-] Basil Aioli”. Surprise: Basil Aioli hade tydligen bytt skepnad till….ketchup.

Jag förstår inte varför jag råkar ut för j…a ketchup hela tiden. Om det står chilimustarddressing på menyn så får jag ketchup istället. Står det guacamole, ja då får jag ketchup istället. När jag sen kräver att få min guacamole (ja, jag är en jobbig gäst!) så får jag en avocado hackad i bitar, lite småhack rödlök och detta dränkt i en liter olivolja.

(Jag överdriver en aning, bara en aning – det var inte en hel liter, men väldigt mycket för några ynkstackars bitar avocado). Men de är av någon anledning duktiga på hummus här!

In ketchup we trust?

 

By the way…
Jag har fått mitt guacamolerecept från en vän som växte upp i Mexico. Och här pratar vi inte om att blanda i crème fraiche i avocadoröran. Vem i hela friden kom på det?  Inte jag iallafall.

Tillbaka till det där med att inte ha några vettiga mått i mina recept:

Några stycken mogna Avocados
Lite pressad citron
Lite finhackad gul lök
Tomat utan skinn (skär ett kryss på båda sidor, lägg i kokande vatten ganska snabbt så går det sedan lätt att dra av skinnet)
Lite finhackad chili
Pressad vitlök (allt efter smak och behag)

Rör till en lagom chunky röra.