Designmekka Furniture Interior decorations

Gardiner; nåt att fundera över?

Gardiner. Jag har gått igenom många olika gardinperioder. Från att naturligtvis ha gardiner, till absolut inte ha gardiner. För tillfället är det “absolut inte” om det inte finns ett specifikt behov. Som t ex mörkläggande gardiner i sovrummet. Det är ett “naturligtvis” i min värld.

Men nu börjar jag fundera på övriga rum. Kanske är det årstidens grå väder som gör att man längtar efter att bona in sig, med drömmar om varmare, ljusare tider?

However, googlejakten visade lite grand på dessa som fångade mitt öga (bilder från Bo Bedre (en favorittidskrift för övrigt) samt Elle Décor (här finner du en hel drös med förslag).

:

Glöm färgerna för nu. Men kika uppe vid taket. Gardinstängerna/skenorna! Röda! Har aldrig sett detta förut. Kul detalj!

Här syns det lite tydligare. Intressant.

Här gardinstång/skena i grönt.

Om vi går ifrån gardinstängerna till sjäva gardinerna; tvåfärgade. Hmmm… man bör kanske ha väldigt högt i tak för att det ska vara trevligt. Eller vad tycker du?

Men det verkar gå bra i vanlig takhöjd också. Det beror kanske på att detta är s k “ombré” istället för den rakt skurna färgavvikelsen (kanske är gardinerna ovan sydda i två olika enfärgade tyger – det kan ju göra en ganska stor skillnad).